Wat is een vormingsfonds?

Een vormingsfonds werkt aan de uitbouw van een opleidingsaanbod binnen een bepaalde sector. Dankzij een jaarlijkse bijdrage van alle leden, kan het een tussenkomst voorzien uw opleiding en/of open opleidingen aanbieden. De regelgeving en tussenkomst hangt sterk af van sector tot sector. We zetten de belangrijkste hieronder op een rijtje. Klik op uw vormingsfonds hieronder voor meer info.

Nog vragen? Bel ons!

We will use FB to share the lighter side of our company and aim for long-term relationships with our clients.

We will use LinkedIn to share and update unique and valuable information for all your business language & communication trainings.

We will use Twitter to inform you what is happening and filter noise into knowledge, providing important updates in business language & communication trainings and connecting you to the world!

Subsidies

Co-valent is het vormingsfonds van en voor arbeiders (PC 116) en bedienden (PC207) in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences.
Indien u behoort tot een van deze paritaire comités, en behoort tot RSZ-categorie 087 , dan kan u subsidies genieten van Co-valent.

 

Vormingsfonds voor de metaalverwerkende nijverheid in Vlaanderen. Indien u behoort tot paritair comité 209 kan onderstaande taalopleidingen gratis volgen via INOM:

Opleidingssteun voor kleine en middelgrote ondernemingen dankzij het Vlaams Gewest. 

Vormingsfonds voor de textielverzorging. Indien u behoort tot paritair comité 110 dan kan u een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

Vormingsfonds van de confectie. Indien u behoort tot paritair comité 109 of 215 dan kan u volgende tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC:

Vormingsfonds voor de verzekeringssector. Indien u behoort tot paritair comité 306 dan kan u een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

Vormingsfonds voor de metaalverwerkende nijverheid – Limburg. 
Indien u behoort tot paritair comité 209 en uw bedrijf (of filiaal) is gevestigd in de provincie Limburg, dan kan u een  tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC. 

Het vormingsfonds voor de metaalverwerkende nijverheid – Antwerpen. 
Indien u behoort tot paritair comité 209 en uw bedrijf (of filiaal) is gevestigd in de provincie Antwerpen, dan kan u een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

Het vormingsfonds voor de metaalverwerkende nijverheid Brabant.
Indien u behoort tot paritair comité 209 en uw bedrijf (of filiaal) is gevestigd in de provincie Vlaams-of Waals-Brabant, dan kan u een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

Vormingsfonds van de metaalverwerkende nijverheid Oost-en West-Vlaanderen.
Indien u behoort tot paritair comité 209 en uw bedrijf (of filiaal) is gevestigd in de provincie Oost-of West-Vlaanderen, dan kan u een tussenkomst genieten voor een taalopleiding bij BLCC.

 

Initiatieven voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid
Paritaire comités 118 en 220

Het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden 
Paritair Comité 200

Contact

Hebt u nog vragen? Contacteer ons dan zeker! We helpen u graag verder.

+32 (0) 2 725 00 52

welcome@blcc.be