Taaltraining Nederlands

We will use FB to share the lighter side of our company and aim for long-term relationships with our clients.

We will use LinkedIn to share and update unique and valuable information for all your business language & communication trainings.

We will use Twitter to inform you what is happening and filter noise into knowledge, providing important updates in business language & communication trainings and connecting you to the world!

Een vlotte babbel met je collega’s? Volg dan een taaltraining Nederlands bij BLCC!

 

Alhoewel in de zakelijke wereld nagenoeg iedereen Engels en vaak ook Frans spreekt, is ook een goede kennis van het Nederlands een must. Moet je vaak overleggen of vergaderen met Nederlandstalige collega’s? Wil je naar de winkel gaan of eens een typisch Belgisch biertje bestellen? BLCC biedt een hele waaier aan taalopleidingen Nederlands.

De situaties waarin je Nederlands nodig hebt, kunnen heel uiteenlopend zijn. Moet je klachten behandelen, je bedrijf voorstellen of wil je meepraten met je collega’s tijdens de pauzes? Onze taaltrainers spelen in op jouw vragen en bieden een taalopleiding op maat aan. De eerste stap is steeds de screening. Daarin wordt je huidige niveau bepaald en op basis daarvan stellen we een opleiding voor. Onze taalcoach Els Debrael rekruteert onze trainers en coacht ze bij hun trainingen. Els: “Voor ons is het uitermate belangrijk dat de taaltraining aansluit bij de vraag van de trainees. Enkel zo blijven ze gemotiveerd om ook echt te werken voor de opleiding. Tijdens de trainingen gaan we steeds uit van realistische situaties en ligt de nadruk op het gebruik van het Nederlands.”

Als je een nieuwe taal leert, heb je vooral nood aan bruikbare woorden en zinnen. Onze trainers leggen enkel de theorie uit als dat echt nodig is, zoals bijvoorbeeld om werkwoorden juist te vervoegen. Het grootste deel van de taaltraining gaan we uit van levensechte situaties en leren we de trainees Nederlandse teksten te begrijpen, een gesprek te voeren of e-mails te beantwoorden. Hiervoor zijn er uiteraard de lesmomenten, maar de cursisten hebben ook toegang tot een e-learningplatvorm. Hierop vinden ze zowel de grammaticale uitleg als extra oefenmateriaal.

Het unieke van de BLCC methode is de SMART LANGUAGE LEARNING MIX. Een doordachte en  uitgebalanceerde combinatie van leermomenten om uw taaltraining zo efficiënt mogelijk te maken.

We stimuleren cursisten ook om materiaal uit hun professionele of privéleven mee te brengen, zodat de trainer echt kan inspelen op de vraag van de trainees. Tijdens elke training is er voldoende ruimte om in te gaan op vragen of taalproblemen van de cursisten.

Taaltrainer Lisa Geets: “Ook voor mij is het elke keer weer verrassend om te zien wat mijn trainees bijzonder vinden aan het Nederlands. Zo viel het me onlangs op dat er in het Engels en het Frans geen equivalent is  voor ‘staan’ en ‘zitten’ en we in het Nederlands veel verschillende woorden hebben voor een vuilnisbak. Dankzij mijn cursisten kijk ik nu zelf ook anders naar mijn moedertaal.”

 

Heb je interesse in een van onze taaltrainingen? Contacteer dan onze trainingadvisors!

 

welcome@blcc.be    02/725 00 52

Contact

Hebt u nog vragen? Contacteer ons dan zeker! We helpen u graag verder.

+32 (0) 2 725 00 52

welcome@blcc.be