Taaltraining Duits bij Sadef

We will use FB to share the lighter side of our company and aim for long-term relationships with our clients.

We will use LinkedIn to share and update unique and valuable information for all your business language & communication trainings.

We will use Twitter to inform you what is happening and filter noise into knowledge, providing important updates in business language & communication trainings and connecting you to the world!

Spreekangst overwinnen

Sadef maakt koudgewalste stalen profielen. Hun klanten komen van over de hele wereld, dus talen zijn erg belangrijk binnen het bedrijf. Veel Vlamingen krijgen op school maar weinig lessen Duits en gebruiken de taal in hun dagelijks leven amper. Voor de verkoop van producten van Sadef op de Duitse markt is het belangrijk om vlot en correct te kunnen communiceren. Sadef contacteerde daarom BLCC en vroeg een taaltraining Duits aan.

Vlotter Duits spreken

Een aantal medewerkers van Sadef vonden van zichzelf dat hun Duits niet vlot genoeg, niet meer up-to-date was of voelden zich onzeker om de taal te spreken. Tracy Dewulf is HR-officer bij Sadef en nam contact op met BLCC. "We hadden al vaker samengewerkt met BLCC en waren steeds erg tevreden over hun taalopleidingen. Het lag dan ook voor de hand dat we voor deze vraag naar een taaltraining Duits weer aanklopten bij hen." BLCC stelde aan Sadef de LIGHT-opleiding van 32 uur voor.

 

Op een losse manier Duits leren

Na de professionele screening konden de lessen Duits snel starten. Taaltrainer Ils Maes is enthousiast over de motivatie van de trainees. "Ze brachten vaak eigen materiaal mee en stelden veel vragen. Daarmee ging ik tijdens de lessen aan de slag, uiteraard aangevuld met mijn eigen materiaal." De cursisten stelden zelfs voor om een rondleiding in de productiehallen te geven in het Duits. Ruben, een van hen, kent de productiehallen en leidde de trainer en de andere cursisten rond.

Aankoopassistente Eileen Vandelanotte was een van de drie cursisten. Zij vertelt: “De taaltrainer voelde ook goed aan dat we niet gedrild wilden worden, maar op een losse manier de taal wilden leren. Het voelde op geen enkel moment aan alsof we weer op de schoolbanken zaten."

BLCC biedt ook een online leerplatform met extra oefeningen aan. Dit is handig om ook tussen de lesmomenten in met de taalopleiding bezig te zijn. Na de cursus hebben de trainees nog toegang tot deze e-learning, dus ze kunnen blijven oefenen.

 

Weg met spreekangst

De trainees konden hun kennis van het Duits meteen uitproberen in de praktijk tijdens hun contacten met klanten. Tracy: "BLCC is heel bedrijfsgericht, biedt maatwerk en is zeer flexibel. Van de trainees hoor ik niets dan positieve commentaren. Ook het contact verliep vlot: vooraf kwam iemand de cursus voorstellen en luisteren naar onze vraag."

Trainee Eileen: “Tijdens de lessen hebben we vooral veel Duits gepraat. Daardoor is mijn spreekangst nu weg en voel ik me veel zelfzekerder als ik met Duitse klanten moet communiceren.”

 

Kunnen jouw talen ook een update gebruiken? Neem dan nu contact op met ons!


Eileen Vandelanotte, Aankoopassistente,
koos voor een LIGHT opleiding bij BLCC.

Contact

Hebt u nog vragen? Contacteer ons dan zeker! We helpen u graag verder.

+32 (0) 2 725 00 52

welcome@blcc.be