Taaltraining Duits

We will use FB to share the lighter side of our company and aim for long-term relationships with our clients.

We will use LinkedIn to share and update unique and valuable information for all your business language & communication trainings.

We will use Twitter to inform you what is happening and filter noise into knowledge, providing important updates in business language & communication trainings and connecting you to the world!

Tot in Hamburg!

 

Hopelijk heb je dit zinnetje nooit aan een Duitstalige collega gezegd of geschreven, want het betekent iets heel anders in het Duits dan in het Nederlands.* Nederlandstaligen denken vaak dat Duitstaligen hen wel zullen begrijpen als ze hun eigen taal wat ‘verduitsen’. Nederlands en Duits zijn nauw met elkaar verwant en veel Nederlandstaligen kunnen het Duits wel globaal begrijpen. Maar om misverstanden te vermijden volg je toch best een degelijke taalopleiding Duits.

 

De taalverwantschap tussen het Nederlands en het Duits kan een voordeel zijn, maar zet veel Nederlandstaligen geregeld op het verkeerde been. Door woorden of uitdrukkingen letterlijk te vertalen lijken ze wel op het Duits, maar daarom is het nog niet correct. Zo zal de kelner vreemd opkijken als je op restaurant zegt “Für mich ein Spa rot, bitte.”

Wil je zulke grappige, maar gênante situaties vermijden? Dan ben je bij BLCC aan het juiste adres. Wij bieden taalopleidingen aan om je Duits naar een hoger niveau te tillen. Met een professionele screening bepalen we eerst je huidige niveau. Op basis daarvan stellen we een traject voor dat perfect bij jouw behoeften past. Deze training bestaat uit face-to-face lesmomenten. Daarnaast kunnen trainees op het e-learningplatform terecht voor extra oefenmateriaal.

Het unieke van de BLCC methode is de SMART LANGUAGE LEARNING MIX. Een doordachte en  uitgebalanceerde combinatie van leermomenten om uw taaltraining zo efficiënt mogelijk te maken.

Onze taalcoach Antje Hennig Wübbenhorst rekruteert onze trainers en coacht ze bij hun trainingen. Antje: “Aangezien geen twee trainees hetzelfde zijn, is voor mij elke taaltraining een boeiende uitdaging. Iedere deelnemer heeft specifieke professionele doelstellingen en andere verwachtingen. Daarom begin ik altijd met een grondige diagnose, die soms veel “Fingerspitzengefühl” vraagt. Ik let ook tijdens de opleiding op kleine signalen of formuleringen en maak met mijn trainees duidelijke en realistische, maar wel ambitieuze afspraken. Bij BLCC inspireren trainers ook elkaar voortdurend, ik ben verantwoordelijk voor de samenwerking in het Duitse team en werk mee aan rekrutering, uitwisseling van ervaringen en tips & tricks. Taalcoaching betekent voor mij mijn deelnemers hun eigen krachtbronnen te laten ontdekken, maar ook naar hun moeilijkheden, twijfels en lacunes te luisteren en hen te begeleiden naar een nieuw competentieniveau in de Duitse taal en cultuur.”

 

*Tot in Hamburg! In het Nederlands bedoel je dat je elkaar binnenkort in Hamburg zal ontmoeten, maar in het Duits betekent dit zinnetje `Dood in Hamburg’. Met een taalopleiding Duits vermijd je vervelende misverstanden. Interesse? Neem dan contact op met onze trainingadvisors!

 

welcome@blcc.be   02/725 00 52

Contact

Hebt u nog vragen? Contacteer ons dan zeker! We helpen u graag verder.

+32 (0) 2 725 00 52

welcome@blcc.be